четвер, 14 березня 2013 р.

15 березня 2013 року - Всесвітній день сну

Усіх нас, незалежно від статі, віку, професії чи віросповідання, об'єднує одне: щоночі ми спимо. Щоправда, нерідко трапляється і так: невстигаючи впоратися зі справами за день на роботі, нам доводиться викроювати для них час вдома, відбираючи його у відпочинку. Для одних це відбувається без негативних наслідків, іншим обходиться дорого. 



Доведено, що тривалі періоди недосипу негативно позначаються на якості життя: знижуються стресостійкість і працездатність, погіршується пам'ять, розсіюється увага, зникає почуття гумору, з'являються хронічна втома, дратівливість, замкнутість. Поганий сон псує здоров'я, "відпускаючи на волю" гіпертонію, хвороби серця, інсульт, діабет та інші серйозні захворювання. На жаль, у наш час труднощі зі сном відчуває кожна друга людина. Учені попереджають: брак сну можна компенсувати тільки в межах доби, тобто відіспатися сьогодні за вчора. І це в кращому випадку. Покрити тижневий дефіцит, відсипаючись у вихідні, не вийде!
                                                  Отже, дорогі мої колеги, бережіть свій сон та відпочивайте більше!
                                                                                        Солодких Вам снів і міцного здоров'я!

3 коментарі:

  1. Так приємно, що на нашому методичному об'єднанні є люди які турбуться про наше здоров'я і дають досить слушні поради. Дуже б хотілося у реальному житті їх дотримуватися, але не завжди виходить, а може ми самі того просто не хочемо...

    ВідповістиВидалити
  2. Дякую за цікаву статтю. Іноді так хочеться спати, особливо вранці. Доречі, щоб сни були лише приємними, існує дуже цікавий амулет - вловлювач снів.

    Вловлювач снів (анг. dreamcatcher)- амулет деяких індіанських племен Північної Америки, нині популярний як етнічна прикраса. Цей амулет іфшається над ліжком, захищаючи від поганих снів, та притягуючи добрі й лагідні.

    ВідповістиВидалити